AKAI uit de jaren 80 gekocht bij de V&D in Emmen die toen nog beneden een audio afdeling had. Omdat het voor mij best wel duur was als 15 jarige jongen kocht ik niet alles tegelijk ik had dus ook geen Rack, foto gemaakt in 2020. 

Via Marktplaats een Rack kunnen kopen de H52. Nu kan de versterker mooi bovenin door de Rack Handles die hem vasthouden. De Equalizer zat er ook bij, de AKAI EA-G40 heb ik zelf toen niet aangeschaft door de hoge prijs neem ik aan, bonnetje kreeg ik erbij fl.525,- (guldens) + fl.23,- voor de Rack Handles 2-7-1981. De hele set koste toen zo'n fl.2300,- (guldens) zonder speakers. Er kan nog een timer onderaan toegevoegd worden, de DT-100, om bijvoorbeeld een radio programma op te nemen. 

  • AP-Q55S Platenspeler met Direct Drive (geen snaar) en Quartz lock (precieze toerental);
  • AM-U03 Versterker, de 3 serie ik denk omdat deze toen op voorraad;
  • AT-K02 Tuner, de 2 serie;
  • CS-M02 Cassettedeck, de 2 serie;
  • EA-G40 Equalizer, had ik vroeger niet;
  • Rack H52, had ik vroeger niet;
  • DT-100, had ik vroeger niet, wens ik nog, alleen zinvol met dezelfde Rack handles MH1.

De PRO-502 is de naamgeving voor een complete "toren" zoals dat toen heette. AM-U02 AT-K02 CS-M02 AP-D30 met als optie de Equalizer en Timer

Foto hierboven: AKAI "Toren" PRO-502

Foto hierboven: AKAI "Toren" PRO-502 zonder de Equalizer

AKAI betekend Rood en was een Japans merk die hoogtij vierde in de jaren 70,80 en 90. Ze waren zeer innovatief en maakten Top apparatuur met hoogwaardige materialen. De bandrecorders in het schip Veronica waren ook van dit merk. 

AKAI kreeg het moeilijk en is in 1999 overgenomen door het Chinese Grande Holdings die het merk op spullen plakt van verschillende bedrijven, het merk AKAI heeft dus niet meer de kwaliteit van toen.

Voor de liefhebbers heb ik nog een AKAI SPECIAL uit 1990 PDF, ik zou nog graag die van 1980 willen.